Søg ...
Hvordan taler jeg med mit barn?
Hvordan hjælper jeg mit barn?
forstå din teenager
Hvordan hjælper jeg mit barn?
Tænk på en gang, hvor et andet menneske hjalp dig i en svær situation. Hvad var det som det menneske kunne, som gjorde den afgørende forskel?
 
Der er ingen faste regler for, hvordan du bedst hjælper dit barn, hvis han eller hun har et problematisk forbrug af rusmidler. Men her kan du se nogle grundlæggende idéer, som måske kan hjælpe dig til at være en god støtte.
 
Fordømmelse kan skabe afstand
Forsøg at undgå at være fordømmende og bebrejdende. Du kan godt tydeliggøre, at du er bekymret uden at bebrejde. Du risikerer nemlig at være med til at skubbe dit barn længere væk fra dig og måske længere ud i problemer med rusmidler, hvis du fordømmer.
 
Husk at rose
Husk at rose når dit barn gør noget godt – også selvom det måske ikke er de store forandringer, du helst ville se. Vi mennesker vokser med ros – så måske kan rosen være med til at dit barn får overskud til at skabe forandringer.
 
Lidt skal også roses
Støt op om de initiativer til forandring dit barn tager – også selvom det måske i dine øjne er små initiativer.
 
Hvad giver rusmidlerne dit barn?
Det kan også være en god idé at spørge ind til, hvad rusmidlerne giver dit barn. Mange bruger hashen eller stofferne som hjælp til noget helt konkret i hverdagen. På den måde indbyder du til dialog og viser, at du søger at forstå. Måske er der aldrig nogen, der har spurgt på den måde før.
 
Noget at sætte i stedet
Ofte er det en god hjælp at finde oplevelser, aktiviteter, interesser og andet som kan sættes i stedet for rusmidlerne. Måske har dit barn tidligere været meget optaget af en fritidsinteresse – eller måske er samvær med dig noget af det, der kan sættes i stedet.
 
Tag problemstillingen seriøst
Tag problemstillingen seriøst og sæt dig eventuelt ind i, hvordan rusmidlerne virker – det hjælper dig med at forstå den svære situation, dit barn er i.
 
Din opbakning er afgørende
Dit barn er selv nødt til at tage skridtene, men din støtte og opbakning er afgørende. Også selvom dit barn måske ikke fortæller dig det.
 
Pas på dig selv
Sørg for at passe på dig selv. Og husk – vi kan ikke redde andre, hvis ikke vi tager os af os selv.
 | 
Share |
 | 
 |