Søg ...
Drikker far eller mor?
Unge under 25 år, der synes det er svært at far eller mor drikker, er velkomne til at få samtaler med en medarbejder i Helsingung eller komme i vores teenagegruppe for unge, hvis forældre drikker eller tager stoffer.  

Du kan være anonym. Det vil sige, at vi ikke skriver dit navn nogen steder. Vi har tavshedspligt og må derfor ikke fortælle andre, at du kommer hos os. Nogle gange kan det være en hjælp for dig at få fortalt noget til andre. Det aftaler vi i fællesskab.

"Jeg er ikke alene om at have problemer, uanset hvor meget jeg tror det"
Sif, 20 år

Første gang
Du er velkommen til at bestille en tid og se om du synes om at komme her. Du er også velkommen til at tage en veninde, en forælder, eller en anden voksen med første gang, du kommer.  Så aftaler vi, om du har lyst til at komme igen og om du har lyst til at have andre med igen. Vi aftaler også, om du har lyst til teenagegruppe eller samtaler og om der er nogle bestemte emner, du gerne vil tale om. Nogle gange sætter vi nogle mål og arbejder med dem.

Teenagegruppe - for dig hvis forældre drikker eller tager stoffer

Teenagegruppen er en gruppe for unge mellem 13-20, der har en eller flere forældre, der drikker, tager stoffer eller har gjort det.
Vi mødes hver anden tirsdag fra kl. 16-18. Forløbet varer ti gange. Der er mulighed for løbende optag. Der er mellem 3 og 8 unge i gruppen ad gangen. Der er tre medarbejdere tilknyttet gruppen. Alle unge og voksne har tavshedspligt. Du behøver ikke fortælle andre, at du går i gruppen. Heller ikke dine forældre, hvis du er bekymret for, hvad de vil sige.

Læs mere om teenagegruppen

 
"Jeg har fået nogle værktøjer til hvordan jeg kan arbejde med problemerne, og skabe en bedre tilværelse for mig selv" Sif, 20 år 
 

Hvad snakker vi om?
Vi taler om det, som du synes er vigtigt. Det kan for eksempel være, at det er svært at sige fra over for den forælder, der drikker, at du er bange for at det er din skyld, eller at det er svært at få det fortalt til venner og familie. Vi taler også nogle gange om, hvad det vil sige at være afhængig af alkohol, om netværk og om, hvordan man kommer videre med sit eget liv, selvom det kan være svært. 
Det er en god idé, hvis dine forældre bakker op om, at du kommer, fordi det kan gøre det lettere for dig. Hvis du ikke har lyst til at fortælle dine forældre om det, så kom alligevel. Så snakker vi om det."Det er ikke let, men når jeg ser på hvilke mål jeg har nået,
ser jeg, at jeg har succes med mig selv"
Sif, 20 år
 
 | 
Share |
 | 
 |